Een meeuw / Toneelgroep Maastricht

Weinig verhaal, en heel veel liefde
Een meeuw is een moderne interpretatie van één van de bekendste toneelklassiekers. Een meeuw wordt een tragikomisch gevecht met de zinloosheid van het bestaan. Een feest van mislukkingen, bevolkt door personages die spijt hebben van het verleden, dromen van de toekomst, maar vergeten te leven in het nu. Smachtende zielen die het geluk net niet binnen handbereik hebben. Emma Buysse speelt de rol van Masja.

Artistiek directeur Michel Sluysmans regisseert Een meeuw: “Ik ging De Meeuw van Tsjechov steeds meer zien als een uitnodiging om een nieuw stuk te maken dat weliswaar zeer op het origineel is geïnspireerd, maar dat de vrijheid neemt nieuwe afslagen te nemen. Een bewerking waarin we de schoonheid van het origineel kunnen extrapoleren, waarin we de humor kunnen opfrissen, waarin rollen worden samengevoegd of uitgebreid. Die bewerking heet Een Meeuw en is geschreven door Ilja Leonard Pfeijffer.” 

Tekst:  Ilja Leonard Pfeijffer // Regie: Michel Sluysmans // Spel: Wendell Jaspers, Thijs Römer, Jouman Fattal, Tarik Moree, Esther Scheldwacht, Dries Vanhegen, Emma Buysse en Tim Helderman.

Pers
De Volkskrant: ‘Een duizelingwekkend spiegelpaleis.’ ★★★★★
NRC: ‘Prachtige portretten van medemenselijkheid’ ★★★★ 
De Limburger: ‘Acteerprestaties zijn zonder meer indrukwekkend’ ★★★★
“…..En dan is er nog Masja, die heimelijk verliefd is op Konstantin, maar uiteindelijk trouwt met de saaie leraar Medvedenko (Tim Helderman). Emma Buyse zet dat personage vol overtuiging neer. Wow, wat kan die chagrijnig kijken en verveeld praten!”
Trouw: ‘Regisseur Sluysmans brengt vaart en humor in het stuk’ ★★★★
Telegraaf: ‘Sterk spelersensemble’ ★★★★ 
Scènes: ‘Droste-effect verleent Tsjechov aangename lichtheid’ ★★★★ 
Theaterkrant: ‘Volop theatergenot’
“…. Emma Buysse evolueert als Masja van verliefde adolescente naar een gelaten vrouw, en raakt dan als een verbitterde alcoholiste het publiek.”
Leeuwarder Courant: “Zelden heb ik zo’n depressieve en toch lachwekkende Masja gezien als Emma Buysse.”

Klik voor speeldata hier.