In de media


Theaterkrant: Sterke cast in well made play over botsende levensvisies
Dankzij de geweldige cast blijft Skylight moeiteloos ruim twee uur boeien. Marie Louise Stheins schakelt in haar rol als Eva in een oogwenk van vilein poeslief naar oprecht gekwetst, van ontzettend kwaad naar bijtende spot. Chiem Vreeken is als Tom haar ideale tegenspeler, en de pas afgestudeerde Emma Buysse combineert in haar rol als Renée soepel speelse naïviteit met jeugdige verontwaardiging. (verschenen op 13 september 2020)


Theaterkrant: Fringe Awards voor Cherish Menzo, Rustâg, Emma Buysse en Luna Joosten
Emma Buysse en Luna Joosten kregen de Fringe Award voor Great People, volgens het juryrapport ‘een originele en zelf-reflectieve benadering op het onderwerp van activisme en privileges in een generatie van millennials’ en een ‘goed doordachte en concrete voorstelling met een duidelijke en heldere scenografie en vorm’. (verschenen op 16 september 2019)


Theaterkrant: Amsterdam Fringe 2019 Slotweekend: Helende Introspectie
Great People, een zeer interessant werk, dat veel vertelt over de vraagstukken van jongeren van nu. Teksten zijn speels, functioneel puntig (liever een linkse slet dan eenmaal met Thierry naar bed) en verwerken soms geestig teksten uit popsongs. Toegankelijk en origineel is de vorm, die ook choreografie en schlager mengt. (verschenen op 16 september 2019)


Cultuurfonds Leiden: Emma Buysse staat op FAT met Great People
Interview met Cultuurfonds Leiden over Festival van het Andere Theater, activisme onder millenials en Melania Trump. (verschenen op 21 mei 2019)


Broadly: Emma Buysse maakte een voorstelling over dick pics en online liefde
Interview met Broadly over pikkenfoto’s, grenzen opzoeken en feminisme: ”Iedereen heeft een mening over wat een goede en een slechte feminist is – dat vind ik zonde.” (verschenen op 14 september 2017)


Zo maar een gast 2017 (vanaf 3.30)
Op Over het IJ festival te gast bij Ronald Giphart. Over toekomstdromen en feminisme. (verschenen op 26 juli 2017)


Algemeen Dagblad: Emma Buysse gaat de taboes te lijf
Artikel in het Algemeen Dagblad over ‘Send me dick pics bigger than your dignity’. (verschenen op 20 september 2017)