Laagland/HNT

Het Nationale Theater presenteert Laagland, de nieuwe vlijmscherpe en komische voorstelling van schrijver Nathan Vecht. In de kleine gemeente Langwetering wordt de rust ruw verstoord als de plaatselijke recreatieplas wordt aangewezen als bestemming voor klimaatneutrale waterwoningen. De drijvende woonwijk is ontwikkeld door de succesvolle tech-ondernemer Hugo. Tijdens een ‘keukentafelgesprek’ op het gemeentehuis blijkt echter dat de lokale bewoners, onder aanvoering van de flexwerkende elektromonteur Ferry), niets moeten hebben van Hugo’s goede bedoelingen. Er ontstaat een verbeten strijd om lands- en lijfsbehoud. Wanneer blijkt dat de levens van Hugo en Ferry méér met elkaar verbonden zijn dan ze allebei dachten, krijgt deze strijd een fatale wending.

Tekst: Nathan Vecht // Regie: Eric de Vroedt // Spel: Alex Hendrickx, Alwin Pulinckx, Betty Schuurman, Emma Buysse, Esther Scheldwacht, Joris Smit, Mark Kraan, Mark Rietman, Nazanin Taheri, Soumaya Ahouaoui en Tamar van den Dop.

Klik voor speeldata hier