Great People

Great People wint Amsterdam Fringe Festival !!!!!!

Een voorstelling over spreken, zwijgen, zilver en golddiggers
We zien een eindeloze diepte. We zien mensen die hun kansen verkijken. We zien het water aan hun lippen staan, het kippenvel op hun benen, hun badpak vergeten. Maar toch. Met of zonder duikbril. Door de knieën. Rug buigen. Armen strekken. Handen in positie. Adem in. Adem uit. Zet af. 
We schreeuwen. We nuanceren. We wachten op dat ene juiste moment. We really don’t care. Do we?
Emma Buysse en Luna Joosten delen hun nuchtere kijk op de wereld en voorliefde voor absurdisme in het theater. ​

Concept & tekst: Emma Buysse & Luna Joosten // Spel: Emma Buysse, Luka Kluskens, Bob Ott & Amy Rombout // Regie: Luna Joosten // Posterbeeld: Izak Berman & Mees Walter // Met dank aan: Theater de Generator & Theater Ins Blau

Nog te zien:
4 december 2019: Studium Generale, TU Eindoven
17 februari 2020: Amsterdam Fringe Tour, Theater Bellevue, A’dam
18/19 februari 2020: Amsterdam Fringe Tour, Theater Kikker, Utrecht
21 februari 2020: Amsterdam Fringe Tour, De Harmonie, Leeuwarden
5 maart 2020: Amsterdam Fringe Tour, Zaal 3, Den Haag
14 maart 2020: Amsterdam Fringe Tour, Theater Walhalla, Rotterdam
19 maart 2020: Amsterdam Fringe Tour, Theater aan de Rijn, Arnhem

Al geweest:
1 juni 2019: Festival van het Andere Theater, De Generator, Leiden
7/8/13/14 september 2019: Amsterdam Fringe Festival, Theater Bellevue, Amsterdam

In de media: Verslag Theaterkrant
Great People, een zeer interessant werk, dat veel vertelt over de vraagstukken van jongeren van nu. Teksten zijn speels, functioneel puntig (liever een linkse slet dan eenmaal met Thierry naar bed) en verwerken soms geestig teksten uit popsongs. Toegankelijk en origineel is de vorm, die ook choreografie en schlager mengt.

In de media: Interview Cultuurfonds Leiden
Er is op het moment zoveel aan de hand. Er worden zoveel marsen gelopen, voor het klimaat, voor diversiteit. Je kunt vluchtelingen helpen op Lesbos, je druk maken om fast fashion, vegetariër worden. Er is zoveel te kiezen dat ik om me heen merk dat mensen lamgeslagen worden door alles waar je een politieke mening over moet hebben. En hoe ver moet je gaan in activisme? Als je wel je afval scheidt maar ook een iPhone hebt, ben je dan hypocriet?