Nederland: een teleurstellend kutland in Europa / TC Macabre

Een avondvullende science fiction theatervoorstelling over Nederland in 2045; 100 jaar na de bevrijding van de 2e wereldoorlog. Het is een denkoefening waarin onze huidige maatschappij wordt uitvergroot naar een alternatieve realiteit. In dit knap staaltje dystopisch sciencefiction-theater van TC Macabre speelt Emma Buysse nieuwslezer Gwen.

Tekst & regie: Milou Brockhus // Spel: Emma Buysse, Said el Abboudi, Lucien Rentmeester, Suzanne Kipping en Paddy Schleidt.

Speeldata
2 tot 30 oktober 2021, elke vrijdag en zaterdagavond Buitenplaats Brienenoordeiland.
Kaarten: tickets via TC Macabre.

THEATERKRANT
Nederland: een teleurstellend kutland in Europa is een rake waarschuwing voor iedereen die nu aan de top staat: over twintig jaar zouden zij zelf wel eens klimaatvluchteling kunnen zijn. Emma Buysse blinkt uit in de rol van nieuwslezer Gwen, die deze omwenteling aan den lijve ondervindt. Buysse maakt aanvankelijk indruk als spraakwaterval met onophoudelijke geforceerde glimlach voor de camera terwijl ze achter de schermen in elkaar stort als slachtoffer van de rat race, en weet nog meer diepgang aan haar personage te geven met haar mooie radeloosheid na de zondvloed.