The Village / Stichting Nieuwe Helden

Op het Over het IJ Festival speelt Emma Buysse in The Village, locatietheater van Stichting Nieuwe Helden onder leiding van Bas van Rijnsoever.
The Village legt het dorp in de stad bloot. Een smartphone app, ingezet als theatrale, interactieve navigatie-tool, gidst je langs verhalen en dwars door de stad. In elk dorp zorgt er iemand voor beweging en is er iemand die tegenwerkt. Iemand zal volgen, iemand kijkt toe. Er is altijd een slachtoffer. Iemand staat stil, een ander schopt een rel. En in dat alles zit poëzie. Jij loopt de stad in en wij helpen je om in te zoomen. Ontmoet 5 sleutelfiguren die allemaal hun eigen visie geven op dezelfde plek. Via je telefoon, midden in de stad.Tijdens het Over het IJ Festival is dat ‘dorp’ Amsterdam Noord.

Concept & regie: Bas van Rijnsoever // Regieassistent: Esther de Ruiter // Spel: Emma Buysse // Scenografie: Pascal Leboucq i.s.m. 3e jaars Opleiding Scenografie // Tekeningen: Lot Bakker, Suze van Miltenburg e.a. // Productieleiding: Floortje Schouten // Zakelijk leiding: Wouter Goedheer // Beeld: Christina Mitselou // App development: Moqod // Advies: Lucas De Man

Speeldata:
14-23 juli 2017: Over het IJ Festival