Bint / Hummelinck Stuurman

Spanning van nu in de schoolbanken van toen

Maar liefst vijftien acteurs gaan terug naar de schoolbanken voor de toneelversie van het beste boek van Bordewijk: BINT. Regisseur Ger Thijs bewerkte dit verhaal tot een eigentijdse voorstelling.

De Bree is een leraar die een weg­gepeste collega van klas 4d, bijge­naamd de Hel, mag vervangen. Hij wordt daarin bijgestaan door directeur Bint, die een systeem van tucht heeft ontwik­keld. Wat volgt is een psychologi­sche strijd die het hele schooljaar zal duren. Totdat er iets gebeurt dat niemand aan zag komen. Is Bint zo gestaald als hij altijd heeft doen voorkomen? BINT is een tijdloos verhaal over de vraag waar we het meest bij zijn gebaat: discipline of chaos. Herkenbaar voor iedereen!

Naar de roman van Ferdinand Bordewijk // Bewerking en regie: Ger Thijs // Spel: Tijn Docter, Jules Croiset, Hanneke Last, Reinier Bulder, Ella van Drumpt en tien jonge talenten Saskia Godijn, Niels Boszhard, Béla Becht, Charley Yntema, Ruth Sahertian, Emma Buysse, Emillio Valentien, John Hellenberg, Joost Roskam en Robbert Redert

Speeldata:
september 2016- januari 2017: door heel het land

Recensies:
Wondermooi acteerwerk in even klassieke als actuele Bint” 
”Tijn Docter als meneer De Bree verbeeldt de innerlijke tweestrijd van de man fenomenaal. In fracties van seconden zie je hem zijn zinnen inslikken, of op de grens balanceren tussen bevelen en janken. Als de klas een lied voor hem zingt, is de mengeling van ontroering en zelfbeheersing op zijn gezicht van een grote schoonheid. Wondermooi acteerwerk. En de jonge acteurs die de leerlingen spelen verdienen een groot compliment voor hun mooie spel en gevoel voor timing.” – NRC***

876-6934-bint_hummelinckstuurman_fotobenvanduin_1876-1186-bint_hummelinckstuurman_fotobenvanduin_2